top of page

Gårdhave

Gårdhaven er udviklet i forbindelse med en totalrenovering af bygningen. Her har JORD i første omgang skitseret på opgaven og sidenhen projekteret forslaget i samarbejde med ZoffmannHolm Aps.

 

Gården er udformet med fokus på både helhed og detalje. Som helhed skal gården håndtere mange forskellige funktioner omkring renovation, cykelparkering og tørreplads for tøj, men samtidig skal her være mulighed for at bruge gården rekreativt og skabe rum for forskellige beboerne i alle aldre.

 

Her er beplantningen brugt som rumskabende element. Særligt slynger en dynamisk staudebeplantning sig gennem gården, og i et organisk sprog skaber den mange små nicher. Beboerne kan på denne måde have gang i forskellige aktiviteter som leg, fitness, byhaver, grillfest og familiehygge uden at de forstyrrer hinanden. 

 

Hjertet i gården er omkring pavillonen, hvor det er muligt at samles i et fællesskab. Ligeledes er byhaven en muligheden for at dyrke egne grøntsager i et fællesskab og herved lære af hinanden og lære mere om hinanden.

 

Netop det spiselige er her et stort fokus på. Derfor er her indtænkt mulighed for at høste bær og frugter fra juni/juli og helt til november.

Ligeledes er her et fokus på biodiversitet og på at understøtte insekter gennem et nuanceret plantevalg af buske og stauder.

 

LOKALITET

AAB afd. 17

Tycho Brahes Allé/Kirkegårdsvej

ÅR

2020 -

BYGHERRE

AAB

ROLLE

Underrådgiver for DOMUS arkitekter

TEAM

JORD

ZoffmannHolm Aps

bottom of page